ΤΟΠΟΘΕΤΗΣη ΠΛΑΚΙΔΙΩν δαπεδου

 

topothetisi plakidion dapedou image

Τις περισσότερες φορές όταν λέμε τοποθετηση πλακιδιων αναφερόμαστε στην τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου σε οποιονδήποτε χώρο. Μπορεί να αφορά την τοποθετηση πλακιδιων σε κατοικία ή επαγγελματικό χώρο, όμως υπάρχει και διαφοροποίηση ανάλογα με το δωμάτιο που θα γίνει, δηλαδή αν αφορά τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, κουζίνας, ταράτσας ή άλλων χώρων, μιας και κάποιοι χώροι εμφανίζουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

Συνήθως στα δάπεδα τοποθετούνται κεραμικά πλακίδια, καθώς αποτελούν μια ευέλικτη λύση που δίνει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε χρώματα, σχέδια, μεγέθη κλπ. Εκτός όμως από τα ίδια τα πλακάκια, ίσως το σημαντικότερο είναι η τοποθέτηση τους να γίνει από έμπειρους πλακαδες. Όπως θα δούμε και παρακάτω υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα κάθε μάστορας, καθώς επίσης και tips που αν γνωρίζει και εφαρμόσει, θα έχει ως αποτέλεσμα μια ποιοτική τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου με ανθεκτικότητα και αντοχή στο χρόνο.

Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα σας λύνει τα χέρια η πρωτοπόρα πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων του myConstructor. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε στο παρακάτω κουμπί, ώστε να καταχωρήσετε τις λεπτομέρειες του έργου σας χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση και μόλις ενεργοποιηθεί θα ενημερωθούν αυτομάτως όλοι οι πλακάδες που είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα μας. Όσοι ενδιαφέρονται από αυτούς θα σας στείλουν προσφορά και έτσι πραγματοποιείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και σε ελάχιστο χρόνο, την πλέον αποτελεσματική και πετυχημένη έρευνα αγοράς σχετικά με πλακάδες για τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου.


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, να αναφέρουμε αρχικά τα στάδια εφαρμογής και τα σημεία που πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή. Πρώτα από όλα πρέπει να γίνει η επιμέτρηση του δαπέδου, ώστε να υπολογιστούν τα πλακάκια που θα χρειαστούν και να διαπιστώσει ο μάστορας πιθανές ιδιαιτερότητες του χώρου. Έχετε υπόψη πως για να υπολογίσετε και μόνοι σας χοντρικά τα πλακάκια που θα χρειαστείτε, απλά μετρήστε το χώρο και στη συνέχεια αυξήστε λίγο τις διαστάσεις, ώστε να αποτελούν πολλαπλάσια των διαστάσεων των πλακιδίων.

Με απλά λόγια αν ο χώρος σας είναι 6,1x4m και τα πλακίδια που θα τοποθετηθούν είναι 30x30, πρέπει να θεωρήσετε ότι ο χώρος είναι 6,3x4,2m και πάνω σε αυτό πρέπει να υπολογίσετε και μια φύρα της τάξεως του 5%, είτε για διάφορες απώλειες κατά την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου είτε για μελλοντικές φθορές. Μην τσιγκουνευτείτε μερικά ευρώ, γιατί μπορεί στο μέλλον το πλακάκι σας να μην κυκλοφορεί όταν θα το χρειαστείτε και να έχετε πρόβλημα ομοιομορφίας.

Ως προς την εργασία της τοποθετησης πλακιδιων δαπεδου, πρώτο και κύριο είναι να έχετε καθαρίσει προσεκτικά την επιφάνεια, απομακρύνοντας από σκόνες και ακαθαρσίες μέχρι παλιές κόλλες ή άλλα υλικά που είχαν τοποθετηθεί παλιότερα. Αν υπάρχουν σαθρά σημεία καλό είναι να επισκευαστούν. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς αν τα πλακάκια τοποθετηθούν με λάθος τρόπο ή σε ασταθείς επιφάνειες, θα εισχωρήσει αέρας ή υγρασία κάτω από αυτά, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να φουσκώνουν, έως ότου σκάσουν!

Για αυτό το λόγο σας αναφέρουμε συγκεκριμένα τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση πριν την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας του υποστρώματος.

- Σκυρόδεμα: Προσεκτικός καθαρισμός και απομάκρυνση σαθρών τμημάτων

- Τσιμεντοκονία: Προσεκτικός καθαρισμός και απομάκρυνση σαθρών τμημάτων

- Ελαφρομπετόν: Προσεκτικός καθαρισμός και απομάκρυνση σαθρών τμημάτων

- Μέταλλο: Προσεκτικός καθαρισμός και έλεγχος σταθερότητας υποστρώματος

- Ξύλο: Προσεκτικός καθαρισμός και έλεγχος σταθερότητας υποστρώματος

- Μωσαϊκό: Προσεκτικός καθαρισμός και έλεγχος σταθερότητας υποστρώματος

- Μάρμαρο: Προσεκτικός καθαρισμός και έλεγχος σταθερότητας υποστρώματος

- Παλιά κεραμικά πλακάκια: Προσεκτικός καθαρισμός και έλεγχος σταθερότητας πλακιδίων

- Πλαστικά πλακάκια: Απομάκρυνση πλακιδίων και προσεκτικός καθαρισμός υποστρώματος

- Ασφαλτόπανο: Ελέγχουμε αν είναι καλά κολλημένο και αν έχει προβλήματα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί και να γίνει προσεκτικός καθαρισμός του υποστρώματος, πριν γίνει η τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου

Όταν πλέον έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια, ξεκινάει η επίστρωση των πλακιδίων. Οι πλακάδες γνωρίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε κατά την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου η επιφάνεια να παραμένει απολύτως ευθυγραμμισμένη (χρησιμοποιούν αλφάδια, σπάγκους κ.α.) ή με μια μικρή ρύση προς κάποια κατεύθυνση, αν πρόκειται για επιφάνειες που θα πέφτουν συχνά νερά (π.χ. μπάνιο ή ταράτσα).

Για να κολλήσουν σωστά τα πλακάκια, πρώτα γίνεται η τοποθέτηση κόλλας στην επιφάνεια και ακολουθεί η τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου με προσοχή, αφήνοντας τους κατάλληλους αρμούς (και με τη χρήση σταυρών) και χτυπώντας ένα προς ένα όλα τα πλακάκια, ώστε να καθίσουν πλήρως πάνω στην κόλλα. Στα πλακάκια που βρίσκονται περιμετρικά των τοίχων αφήνονται λίγο μεγαλύτερα κενά, ώστε να χωρέσει να τοποθετηθεί το σοβατεπί στη συνέχεια, αλλά να υπάρξει και ανάμεσα σε αυτό και στα πλακάκια ο απαραίτητος αρμός διαστολής.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΔΑΠΕΔΟΥ

 

 

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου χρειάζεται και στο κομμάτι του χρόνου. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα της κόλλας πλακιδίων, έχετε υπόψη πως καλό είναι μείνει 10-15 λεπτά να σταθεί λίγο, πριν εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη καθώς στο δοχείο θα αντέξει σίγουρα για 3-4 ώρες, από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσει ο πλακάς την τοποθετηση πλακιδιων στο δάπεδο, ξέρει ότι μετά από 20-25 λεπτά η κόλλα θα αρχίσει να πιάνει μια κρούστα και να στεγνώνει και δεν θα είναι αποτελεσματική. Για αυτό χρειάζεται προσοχή και σύνεση κατά την επίστρωση, ώστε να μπαίνει κόλλα μόνο σε τόση επιφάνεια, όση θα προλάβει να καλύψει ο μάστορας με πλακάκια. Από εκεί και πέρα αφού γίνει και η αρμολόγηση, η τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου έχει ολοκληρωθεί και μετά από 24 ώρες τα πλακάκια είναι έτοιμα να τα πατήσετε

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα σχετικά με τη τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου είναι το ερώτημα “ποια είναι τα καταλληλότερα πλακάκια;”. Κατά βάση έχετε υπόψη πως όποιο πλακάκι και αν επιλέξετε, φροντίστε να εχει πραγματικά χαμηλή απορροφητικότητα και σημαντική αντοχή στη χρήση. Ιδανική θα ήταν μια απορροφητικότητα που θα πλησιάζει στο 0%, ενώ από άποψη αντοχής προτιμήστε πλακάκια με υψηλή αντοχή στην απότριψη και στη χάραξη.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ορθή διαδικασία για την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου και τα προτεινόμενα πλακάκια, ανεξαρτήτως του χώρου ή του είδους του δαπέδου. Κάποιοι συγκεκριμένοι χώροι όμως εμφανίζουν ιδιαιτερότητες, όπως για παράδειγμα η κουζίνα ή το μπάνιο. Πιο συγκεκριμένα για την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην επιλογή των πλακιδίων όσο και στις εργασίες του πλακά. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένας χώρος που συχνά έχει πολλά νερά αλλά εφαρμόζονται και πολλά απορρυπαντικά, οπότε αναπόφευκτα τα πλακάκια φθείρονται πιο εύκολα.

Από την άλλη για τις τοποθετησεις πλακιδιων κουζινας, υπάρχουν κάποιοι άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ένα είναι το θέμα της εμφάνισης, καθώς η κουζίνα είναι ένας χώρος που θα επισκεφθείτε αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Το σημαντικότερο όμως είναι το ζήτημα υγιεινής, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου στόκου μαζί με τα πλακίδια, ώστε μετά την τοποθετηση πλακιδιων να αποτρέψουμε την εύκολη ανάπτυξη μυκήτων και μικροβίων.

Καθώς ολοκληρώνουμε την ενότητα για την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, πρέπει σίγουρα να κάνουμε και μια αναφορά στα κόστη και στις τιμές. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε πως το κόστος για τα πλακάκια είναι 5-9€/m² για την αγορά τους, συν 1 με 1,5 ευρώ ακόμα το μέτρο για την κόλλα πλακιδίων. Από εκεί και πέρα για την εργασία της τοποθετησης των πλακιδιών, οι τιμές κυμαίνονται στα 5-7€/m² για σχετικά μεγάλες επιφάνειες (π.χ. πάνω από 50 τ.μ.), χωρίς πολλά κοψίματα. Σε μικρότερες ή πιο περίπλοκες επιφάνειες το κόστος είναι μεγαλύτερο, όπως για παράδειγμα στα μπάνια που συχνά οι τιμές για τοποθετηση πλακιδιων είναι τιμές πακέτου και όχι ανά τετραγωνικό.

Αν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές με ορισμένο κόστος και προδιαγραφές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε το έργο σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση στην πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και έπειτα όταν ενεργοποιηθεί το έργο σας θα ενημερωθούν αυτομάτως όλοι οι πλακαδες που είναι γραμμένοι στο site μας. Όσοι ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και συνεπώς χωρίς κόστος και σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε ολοκληρώσει την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς για συνεργεία και μάστορες με εμπειρία στην τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, οι οποίοι μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους.

 


Για το τέλος σας αφήσαμε τη διαδικασία συντήρησης, για όσους έχετε ήδη ολοκληρώσει την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου και θέλετε να τα κρατήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για αρκετά χρόνια. Ως ενδεδειγμένη λύση συστήνεται ο καθαρισμός τους κυρίως με ζεστό νερό και αλκαλικά καθαριστικά, ενώ αντιθέτως πρέπει να αποφεύγονται σύνθετα καθαριστικά, λίπη, κερί ή άλλες πιθανές συνθετικές ουσίες που ενδέχεται να βλάψουν τα πλακάκια σας μετά από μακροχρόνια χρήση.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα για την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, όμως για την πληρέστερη ενημέρωση σας, προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλες εξίσου χρήσιμες ενότητες, όπως αυτή για την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, καθώς επίσης και το τμήμα με γενικές πληροφορίες σχετικά με τις Τοποθετησεις Πλακιδιων.

 

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323