ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΜΠΑΝΙΟΥ

 

topothetisi plakidion mpaniou image

Όταν αναφερόμαστε στην τοποθετηση πλακιδιων σε επίπεδη επιφάνεια και όχι σε τοίχους, εννοούμε ουσιαστικά την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποίο ο πλακάς αναλαμβάνει να περάσει μια στρώση από πλακάκια στην επιφάνεια που πατάμε. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αφορά εσωτερικό ή και εξωτερικό χώρο, όμως σε αυτή την ενότητα θα ασχοληθούμε με την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, η οποία έχει και ορισμένες ιδιαιτερότητες.

Το μπάνιο λοιπόν είναι ένας χώρος, στον οποίο πολύ συχνά υπάρχουν νερά και σχεδόν καθημερινά εφαρμόζουμε απορρυπαντικά, με αποτέλεσμα τα πλακάκια να φθείρονται συχνότερα, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους. Μάλιστα συχνό είναι και το φαινόμενο να εισχωρεί νερό κάτω από τα πλακάκια, κάτι που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους! Από και πέρα είναι πλέον θέμα χρόνου να φουσκώνουν και τελικά να αρχίσουν να ξεκολλάνε.

Ακριβώς για αυτό το λόγο η αλλαγή και τοποθετηση πλακιδιων μπανιου αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, κατά την οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον πλακά, αλλά και τοποθετηση πλακιδιων με συγκεκριμένες ιδιότητες. Ευτυχώς το μπάνιο συνήθως αποτελεί έναν μικρό ή έστω περιορισμένο χώρο και συνεπώς το τελικό κόστος για τοποθετηση πλακιδιων μπανιου είναι προσιτό.

Από την άλλη πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο πάντα θέλουμε μια προσεγμένη αισθητική που να αποπνέει μια ευχάριστη αύρα, για αυτό επιλέγουμε ιδιαίτερα πλακάκια με ξεχωριστά χρώματα, με συνέπεια η τοποθετηση πλακιδιων μπανιου να διαφέρει σε αρκετά σημεία από την απλή τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου. Από την άλλη κάτι αντίστοιχο αλλά για διαφορετικούς λόγους (κυρίως θέματα υγιεινής) συμβαίνει και με τις τοποθετησεις πλακιδιων κουζινας, που θα δούμε σε άλλη ενότητα.

Όσον αφορά το μπάνιο λοιπόν, όλοι ξέρουμε πως αποτελεί το πρώτο δωμάτιο που βλέπουμε το πρωί και το τελευταίο πριν πάμε για ύπνο, για αυτό έχουμε έναν λόγο παραπάνω να φροντίσουμε να δείχνει όμορφο. Για να το επιτύχετε εκτός από το να επιλέξετε κομψά και λειτουργικά έπιπλα και μοντέρνα είδη υγιεινής, δώστε προσοχή και στην τοποθετηση των πλακιδιων, ώστε να ταιριάζουν στο χώρο και το γούστο σας, αλλά να είναι και ποιοτικά, ώστε να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και ανθεκτικότητα στις ουσίες που τα φθείρουν.

Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα σας λύνει τα χέρια η πρωτοπόρα πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων του myConstructor. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσετε στο παρακάτω κουμπί, ώστε να καταχωρήσετε τις λεπτομέρειες του έργου σας χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση και μόλις ενεργοποιηθεί θα ενημερωθούν αυτομάτως όλοι οι πλακάδες που είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα μας. Όσοι ενδιαφέρονται από αυτούς θα σας στείλουν προσφορά και έτσι πραγματοποιείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και σε ελάχιστο χρόνο, την πλέον αποτελεσματική και πετυχημένη έρευνα αγοράς σχετικά με πλακάδες για τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου.εστε.


Σχετικά λοιπόν με την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προκύπτουν είναι αν το σωστό είναι να τοποθετούνται κολλητά ή λασπωτά (δηλαδή με κόλλα πλακιδίων ή με λάσπη). Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως η τοποθετηση πλακιδιων μπανιου κολλητά είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος καθώς επίσης και η πιο σύγχρονη και εφαρμόζεται κατά κόρον τις 2 τελευταίες δεκαετίες. Από την άλλη η τοποθετηση πλακιδιων μπανιου λασπωτά είναι η πιο παραδοσιακή μέθοδος που διατηρούν ακόμα κάποιοι πλακαδες μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ ενδεχομένως να σας γλυτώσει και από το σοβάτισμα των πλαϊνών τοίχων.

Η τοποθετηση πλακιδιων λασπωτά είναι συνήθως λίγο ακριβότερη ως λύση, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή, ειδικά για τοποθετηση πλακιδιων μπανιου. Πιθανό η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση, όμως από την πλευρά μας η συμβουλή μας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη! Ανεξαρτήτως μεθόδου διαλέξτε τον πιο κατάλληλο και αξιόπιστο πλακά και δείτε κάποιες παλιότερες δουλειές του αν είναι εφικτό. Όποια μέθοδο και αν προτιμά δεν πρέπει να σας αφορά τόσο, όσο το τελικό αποτέλεσμα. Συνεπώς αν ξέρει να κάνει σωστά την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, όλα τα άλλα είναι περιττά και ανούσια.

Ως διαδικασία η τοποθετηση πλακιδιων μπανιου δεν διαφέρει και πολύ από την διαδικασία για τη τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου που είδαμε και σε άλλη ενότητα (δείτε εδώ). Σε γενικές γραμμές χρειάζεται προσοχή ώστε να καθαριστεί σωστά το υπόστρωμα και να αφαιρεθούν σαθρά τμήματα εφόσον υπάρχουν, ενώ στη συνέχεια στρώνεται τμηματικά η κόλλα πλακιδίων και από πάνω εφαρμόζονται τα πλακίδια. Ένα προς ένα τα πλακάκια αλφαδιάζονται, σιγουρευόμαστε πως έχουν “καθίσει” καλά πάνω στην κόλλα και φροντίζουμε για τη σωστή αρμολόγηση τόσο ανάμεσα στα πλακάκια όσο και περιμετρικά με τους τοίχους

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικρές αλλά σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αυτή την περίπτωση, που καλό είναι να γνωρίζετε, αν και σίγουρα ένα καλός πλακάς τις ξέρει και τις εφαρμόζει. Πρώτο και κύριο είναι να κατά την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου να φροντίσουμε να υπάρχει μια μικρή κλίση προς το σημείο που θέλουμε να συγκεντρώνονται τα νερά, ώστε να μην έχουμε προβλήματα στην πορεία με λιμνάζοντα νερά.

Εξίσου σημαντικό είναι κατά την τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου και τοίχου στο μπάνιο, να γίνει πρώτα η εφαρμογή τους στο δάπεδο και στη συνέχεια στους τοίχους. Με αυτό τον τρόπο εν τέλει τα πλακάκια των τοίχων θα υπερκαλύπτουν τα πλακίδια του δαπέδου στο σημεία που ενώνονται και όταν θα πέσουν νερά, θα έχουμε ως αποτέλεσμα τα νερά να κυλούν από τον τοίχο προς το δάπεδο, χωρίς να υπάρχει δίοδος να εισχωρήσουν κάτω από το δάπεδο. Έτσι ουσιαστικά είστε ακόμα πιο προστατευμένοι από μελλοντικά προβλήματα με υγρασίες και προβλήματα στα πλακάκια.

Σημαντικός παράγοντας πάντως για την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου όπως και για κάθε άλλη εργασία είναι το κόστος. Σε αντίθεση με μια απλή τοποθέτηση πλακιδίων σε έναν ανοιχτό χώρο ή σε μια μεγάλη επιφάνεια γενικότερα, στο μπάνιο οι τιμές εργασίας είναι υψηλότερες. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μικρό χώρο με μεγάλες λεπτομέρειες, πολλά κοψίματα και αρκετά δύσκολα σημεία που ο πλακάς πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή και να αφιερώσει αρκετό χρόνο, σε αντίθεση με έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο (π.χ. σαλόνι ή ταράτσα).

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΜΠΑΝΙΟΥ

 

 

Με κόστος πλακιδίων λοιπόν 6-10€/m² και υπολογίζοντας ακόμα 1-1,5€/m² για την κόλλα, ξεμπερδεύετε με το κόστος των υλικών, αναλόγως βέβαια και με τα πλακάκια που τελικά θα επιλέξετε. Σχετικά με την εργασία όμως για τοποθετηση πλακιδιων μπανιου συνήθως οι πλακάδες δεν θα πάνε με το τετραγωνικό, αλλά θα ορίσουν μια τιμή πακέτου, που συνήθως για ένα μέσο μπάνιο κυμαίνεται στα 200-300 ευρώ.

Η τιμή αυτή είναι απλά μια μέση προσεγγιστική τιμή της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσφορά μας, αφού δεν είμαστε εμείς τεχνική εταιρεία, αλλά μια πρωτοπόρα πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή εσάς που ψάχνετε κάποιον ειδικό για τοποθετηση πλακιδιων μπανιου με έμπειρους και αξιολογημένους πλακάδες.

Αν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές με ορισμένο κόστος και προδιαγραφές, η καλύτερη επιλογή σας είναι να καταχωρήσετε το έργο σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση στην πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor. Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά και έπειτα όταν ενεργοποιηθεί το έργο σας θα ενημερωθούν αυτομάτως όλοι οι πλακαδες που είναι γραμμένοι στο site μας. Όσοι ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και συνεπώς χωρίς κόστος και σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε ολοκληρώσει την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς για συνεργεία και μάστορες με εμπειρία στην τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, οι οποίοι μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους.


Κλείνοντας την ενότητα για την τοποθετηση πλακιδιων μπανιου, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλες εξίσου χρήσιμες ενότητες όπως αυτή που αναφερόμαστε στην τοποθετηση πλακιδιων δαπεδου, αλλά και στο κομμάτι με τίτλο Τοποθετησεις Πλακιδιων, όπου θα βρείτε γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη εργασία και τους πλακάδες.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323